Karhu-Futiksen kasvatti Joose Mäkinen siirtyy Klubiin FC Jazzista
4.9.2020 15:46 Uutiset / Pääsivusto

Joosen seuraava askel!

Nuorten maajoukkuetoppari Klubiin

Isokokoinen toppari Joose Mäkinen liittyy HJK Klubi 04:n vahvuuteen.

HJK ja Joose Mäkinen, 17, ovat tehneet sopimuksen, joka kestää kauteen 2022 asti ja siinä on optio lisävuodesta. Sopimus astuu voimaan heti, ja Mäkinen liittyy miesten reservijoukkue HJK Klubi 04:n vahvuuteen välittömästi.

– Joose on isokokoinen ja poikkeuksellisen hyvin peliä tekevä toppari. Nuorukainen on valmis tekemään töitä kehittyäkseen. Uskon, että organisaatiomme ammattimainen arki tekee hänestä vieläkin paremman jalkapalloilijan, sanoo HJK:n pelaajatarkkailija Henri Määttä.

Porin Karhu-Futiksen kasvatti Joose Mäkinen siirtyy Klubiin FC Jazzista, joka saa sopimuksesta siirtokorvauksen. Viime kaudella 190-senttinen Mäkinen debytoi FC Jazzin edustusjoukkueessa vasta 16-vuotiaana. Nuoresta iästään huolimatta hän pelaa jo toista kauttaan miesten Kakkosessa.

Nuorten maajoukkueessa Mäkinen esiintyi edukseen U17 poikien EM-karsinnoissa, ja hän kuuluu nuorten maajoukkueen vakiokasvoihin.

Tervetuloa Klubiin, Joose!

https://www.hjk.fi/artikkelit/miehet/nuorten-maajoukkuetoppari-klubiin/


FC Jazz vahvisti: Joose Mäkinen siirtyy välittömästi HJK:hon – ”Oma unelma on taas lähempänä”

Harri Laiho
Pori


FC Jazz vahvisti Satakunnan Kansan aiemmin uutisoiman siirron. 17-vuotias porilaislupaus Joose Mäkinen siirtyy Helsingin Jalkapalloklubiin.
Mäkinen siirtyy HJK:hon heti. Sopimukseen sisältyvät seurojen väliset taloudelliset pykälät pidetään salassa.

– Hyvillä mielin lähden ottamaan seuraavaa kehitysaskelta. Oma unelma on taas lähempänä ja nyt muutetaan yksin Helsinkiin, Mäkinen sanoi Jazzin tiedotteessa.
HJK:ssa on kuitenkin Mäkiselle poikien maajoukkueesta tuttuja kasvoja.

Mäkinen on alun perin Karhu-Futiksen kasvatti. FC Jazzin edustusjoukkueessa hän pelasi kahden kauden aikana 24 ottelua ja teki niissä kaksi maalia.

– Joosea pitkään valmentaneena ja hänen kehitystään läheltä seuranneena on mahtava juttu, että pelaaja ottaa näin ison askeleen urallaan. Siirto suomalaisen futiksen jättiseuraan on iso askel, mietti Mäkistä niin talenttivalmentajana, valmennuspäällikkönä kuin viime viikot myös edustusjoukkueen päävalmentajana eteenpäin vienyt Miro Varhelahti.

– Monta kertaa esille nostamamme taustatyö on hyvä tuoda esille. Karhu-Futiksen Reima Mäkelä ja Jari Mikkelsson tekivät 2003-ikäluokan kanssa hyvää työtä. Yhteistyön kautta olemme pystyneet tarjoamaan Jooselle FC Jazzissa laadukkaita pelejä, talenttivalmennusta ja sellaisen ympäristön, jossa lapsena tehdyt hyvät pohjat ovat jalostuneet oman ikäluokan kansalliselle huipulle. Potentiaalia hänellä on vielä paljon pidemmällekin.

Päävalmentaja Varhelahti olisi halunnut pitää Mäkisen Jazzissa vielä loppukauden ajan. Kakkosen B-lohkossa putoajan paikalla olevalla porilaisjoukkueella ei olisi varaa heikentyä.

– Meistä riippumattomista syistä Joosen jatko Porissa ei kuitenkaan ollut enää mahdollista. Onneksi meillä riittää puolustuslinjaan laadukkaita vaihtoehtoja, Varhelahti sanoi tiedotteessa.

– FC Jazz ei myöskään missään vaiheessa halua olla esteenä, kun pelaajamme ottavat askelia kohti omia unelmiaan, oli kyseessä sitten siirto ulkomaiseen akatemiaan tai kotimaassa selkeästi isompiin ympyröihin.

https://www.satakunnankansa.fi/a/3569c79d-7d8a-437b-a7f1-ee2289264a6b
   
Lisää uutisia
Karhu-Futis Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat