Muutosten aika
31.7.2019 19:43 Artikkelit / E10 (09)

Ripe jättää junioripäällikön tehtävät.

Kaksi vuotta sitten seuran junioripäällikkönä aloittanut Riku-Pekka ”Ripe” Salmen toimikausi on päättymässä elokuun alkuun. Tähän aikaan mahtuu paljon erilaisia käänteitä ja tapahtumia. Haastattelimme Ripea tarkemmin ja kyselimme hänen ajatuksiaan sekä fiiliksiään menneestä toimikaudesta.

Ihan ensimmäiseksi: Miltä nyt tuntuu?
- Fiilikset on hyvät. Pieni haikeus on ilmassa, mutta kaiken kaikkiaan tietynlainen helpotuksen tunne on päällimmäisenä.

Miten päädyit päätökseen jäädä junioripäällikön tehtävistä pois?
- Pari vuotta sitten, kun Mäkelän Reiman ja Klausin Petterin kanssa käytiin keskusteluja tästä pestistä, päädyttiin silloin tekemään kahden vuoden projekti tästä junioripäällikön roolista. Tämä projekti on tulossa nyt päätökseen elokuun alussa. Kahden vuoden aikana on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista, mutta isossa kuvassa ollaan seurana kuitenkin menty eteenpäin, erityisesti pienemmän pään toiminnassa.

Oliko projektille missään vaiheessa mietitty jatkoa?
- Varmasti alkuperäisenä ajatuksena oli, että projekti ja pesti olisi jatkunut alunperin sovitusta kahdesta vuodesta. Mutta itselleni viimeistään tämän vuoden alkupuolella kävi selväksi, ettei jatko ole mahdollinen. OTO- henkilönä toimiminen näin suurperheen isänä vaati liikaa sekä henkisiä että fyysisiä resursseja. Päivät venyivät helposti 10-12 tuntisiksi, kun toimistotyöstä siirryttiin futistyöhön. Yleensä kauhealla kiireellä ja siltikin lähes aina myöhässä .

Kerro vähän tarkemmin toimikaudesta?
- Alunperin toimenkuvaksi oli määritelty Karhu-Futiksen nuorempien (<-12v) joukkueiden ja valmentajien tukena toimiminen. Melko pian kävi selväksi, että pelkästään tukena oleminen ei riittänyt vaan piti ottaa isompaa roolia muutamissa ikäluokissa. Ensimmäisen puolen vuoden aikana kahden eri ikäluokan päävalmentajat lopettivat ja näissä luonnollisesti käännyttiin minun puoleen. Lisäksi akuutti valmentajapula vaivasi lähes jokaista leikkimaailmaikäisten joukkuetta. Työni tehtiin siis pääasiallisesti kentällä pelaajien parissa, eikä niinkään kentän laidalla tai suunnittelukopissa.

Haasteita on siis riittänyt. Mitä onnistumisia ja positiivisia asioita on jäänyt mieleen?
- Ensimmäinen iso onnistuminen oli uuden tyttöjoukkueen perustaminen ja toiminnan käynnistäminen. Joukkue on edelleen toiminnassa ja mukana on 15:sta innokasta jalkapalloilijaa ikäluokissa 2009-2011. Lisäksi P8 (2011)-joukkueen toiminnan kehittyminen on ollut hienoa seurattavaa. Tästä iso kiitos kuuluu joukkueen toimihenkilöille. Vaikeiden aikojen läpi ollaan tultu ja nyt joukkueessa on yli 20 innokasta futaajaa. Vielä on mainittava P11 (2008)-joukkueen pelaajien ja erityisesti joukkueen kehittyminen. Tästä osoituksena vuoden 2018 Pori Cup voitto.

Hienoa kuulla, että onnistumisia on myös tullut. Mikä tilanne on tällä hetkellä leikkimaailmaikäisten joukkueissa?
- Tällä hetkellä tilanne on parempi kuin koko toimikautena. Meillä on jokaisessa ikäkausijoukkueessa osaavat ja innokkaat päävalmentajat ja joukkueenjohtajat. Tällaiset henkilöt ovat perusedellytys joukkueiden toiminnan eteenpäin viemiseksi. Valitettavasti uhrauksia joukkueissa on jouduttu tekemään. Tästä osoituksena P10 (2009)-joukkueen toiminnan lopettaminen toimihenkilöiden ja pelaajien puutteen vuoksi. Lisäksi iso juttu on seuraan perustettu uusi seuraaktiivi-rooli joukkueiden valmentajien avuksi. Tässä roolissa on heinäkuun puolesta välistä lähtien on toiminut P9 (2010)-joukkueen valmentaja Jani Karke.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia jalkapallon suhteen sinulla on?
- En poistu kokonaan Karhu-Futiksen toiminnasta vaan jatkan P7 (2012)-joukkueen päävalmentajana. Lisäksi toimin tämän kauden loppuun seuran johtokunnassa. Lisäksi olen aktiivinen juniorijalkapallon seuraaja eli minut löytänee kentän laidoilta useamminkin.

Kiva kuulla, että jatkat vielä seuran toiminnassa mukana. Tuleeko sinulle vielä jotain mieleen, mitä haluaisit sanoa?
- Haluaisin ensinnäkin kiittää kaikkia niitä seuran toimijoita, joiden kanssa ollaan kentällä ja kentän ulkopuolella tehty töitä juniorijalkapallon eteen. Lukemattomia WhatsApp-viestejä ja pitkiä puheluita on vaihdettu monen henkilön kanssa. Lisäksi haluan kiittää vaimoani kärsivällisyydestä viimeisen parin vuoden ajalta.
Haluan vielä lähettää kaikille Karhu-Futiksen pelaajille, vanhemmille ja toimihenkilöille
terveisiä. Yhdessä me muodostamme tämän seuran ja sen toimintakulttuurin. Jokainen rooli on tärkeä ja yhdessä tekemällä saadaan isoja asioita aikaan.

Kiitos Ripe haastattelusta ja tsemppiä jatkoon!
- Kiitos samoin. Kentän laidoilla nähdään edelleen tulevaisuudessakin!


   
Lisää uutisia
Karhu-Futis Ry
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat