Pori Winter Cup 13.-.14.1.2018
10.1.2018 16:02 Uutiset / C15 (03)

Pori Winter Cup pelataan tulevana viikonloppuna

FC Jazz järjestää perinteisen B17- ja C15-ikäluokkien Pori Winter Cup –turnauksen tulevana viikonloppuna Karhuhallissa. Turnaus on saavuttanut todella vahvan aseman suomalaisen juniorijalkapallon tapahtumakalenterissa, mistä kertoo huippujoukkueiden lisäksi myös Palloliiton kiinnostus turnausta kohtaan. ”Pori Winter Cup on jo kahdeksatta kertaa maajoukkueiden pelaajatarkkailutapahtuma, joten turnaus on meille tärkeä. Syitä tähän on monia. Turnaus pelataan erinomaisissa olosuhteissa Karhuhallissa ja sinne saadaan aina valtakunnan kärkijoukkueita, joissa kussakin on maajoukkuetoiminnan kannalta mielenkiintoisia pelaajia. Tarkkailun kannalta on tärkeää, että samaan aikaan pelataan sekä B17 ja C15-turnaukset. Näimme saamme juuri ennen vilkasta maajoukkuekevättä hyvää informaatiota kolmen ikäluokan pelaajista tai oikeastaan neljän, sillä C15-ikäluokassa on mukana myös useita omien seurojensa potentiaalisimpia C14-pelaajia.”, kertoo Palloliiton Lännen aluevalmentaja Teemu Eskola.

Molempien ikäluokkien sarjoissa pelaa viisi joukkuetta, jotka kohtaavat toisensa lauantain ja sunnuntain aikana. B17-ikäluokan kivikovassa sarjassa pelaavat isäntäjoukkue FC Jazzin lisäksi turkulaiset FC Inter ja TPS sekä pääkaupunkiseudun huippuseurat FC Honka ja Käpylän Pallo. Kaikki joukkueet valmistautuvat loppukuusta alkavaan B-junioreiden SM-karsintaan. Isäntien päävalmentaja Seth Ablade odottaa jälleen kerran tasokasta turnausviikonloppua: ”On mahtavaa, että FC Jazz järjestää joka vuosi tällaisen huipputason turnauksen. Iso kiitos tästä turnauksen eteen töitä tekeville seuratoimijoille ja vanhemmille, jotka auttavat järjestelyissä. Pelillisesti turnaus on aina mielenkiintoinen, vastustajat ovat kovia ja silloin näemme myös sen, miten pelaajat toimivat paineen alla. SM-karsintoihin valmistautumista ajatellen tämä turnaus palvelee meitä hyvin ja näemme, missä kunnossa joukkueemme peli on tällä hetkellä. Iso osa pojista pelasi jo viime vuonna Winter Cupissa ja he tietävät, että haluamme aina näyttää, kuinka hyvä joukkue me parhaimmillamme olemme.”

FC Hongan B17-joukkueen peräsimessä nähdään porilaisille tuttu valmentaja, kun neljä vuotta FC Jazzissa valmentanut Riku Paularinne toimii espoolaisten päävalmentajana: ”Hienoa päästä pelaamaan neljä peliä hyvissä olosuhteissa pari viikkoa ennen sarjan alkua. Meille Pori Winter Cup on tärkein yksittäinen tapahtuma valmistautumisessa kohti SM-karsintoja. Tulemme turnaukseen isolla ryhmällä, kaikki 24 kunnossa olevaa pelaajaa lähtevät mukaan, muutamat pitkä-aikaisloukkaantuneet jäävät pois reissusta. Tärkeää meille päästä pois normaaleista olosuhteista ja viettää pari päivää yhdessä”., Paularinne toteaa. Paularinteen lisäksi entisiä jazzilaisia löytyy myös muiden Pori Winter Cup -joukkueiden valmennustiimeist : sekä pelaajana että valmentajana seurassa vuosien ajan vaikuttanut Sami Rintanen valmentaa VPS:n C-poikia, Veikkausliigassa FC Jazzin paidassa pelannut KIm Suominen TPS:n B17-joukkuetta ja FC Jazzissa talenttivalmentajana toiminut Marko Honkanen on mukana KäPa:n B-junioreiden valmennuksessa.

C15-ikäluokassa FC Jazz/Karhu-Futis YJ isännöi niin ikään kovatasoista turnausta. Vaasan Palloseuran, Ilveksen ja KäPa:n lisäksi Lännen aluevalmentaja Teemu Eskola on koonnut turnaukseen Länsi YJ-joukkueen, jossa pelaa Lännen Alueliiga-joukkueiden parhaimmistoa eri seuroista. B-junioreiden ohella myös tämän ikäluokan FC Jazzin ja Karhu-Futiksen yhteisjoukkueesta vastaava Ablade valmentaa viikonloppuna tämän ikäluokan pelaajia ensi kertaa kotiyleisön edessä: ”Tämän ikäluokan kanssa aloitin vasta joulukuussa. Alku on mennyt pääosin isoon pelaajarinkiin tutustuessa, eikä taktisia asioita ole vielä ehditty joukkueena kauheasti harjoittelemaan. Näin kuitenkin viime kaudella joukkueen pelejä ja siksi odotankin, että myös nuoremman ikäluokan peleissä nähdään laadukas kotijoukkue, joka laittaa vastustajan koville.”

Turnauksen yhteydessä järjestetään tänä vuonna myös FIFA:n valmentajaseminaari. Suomen mittapuulla harvinaisen, korkeatasoisen seminaarin tuominen Poriin on seurausta vuosien ajan loistavasti toimineista järjestelyistä. ”Järjestelyt Porissa ovat aina olleet erinomaiset. Tämä oli myös yksi syy, miksi turnauksen yhteydessä järjestettävä FIFA -valmentajaseminaari haluttiin tuoda Poriin. Seminaarin takia Poriin saapuukin nyt sitten normaalia vahvempi Palloliiton edustus. Pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen tulee paikalle, kuten myös peräti neljä aluevalmentajaa (Eskola, Samu Koski, Kai Nyyssönen ja Stephen Ward) ja U15-U17 maajoukkueiden päävalmentaja Erkka V. Lehtola.”, Eskola taustoittaa.

FC Jazz toivottaa kaikki tervetulleiksi Karhuhalliin seuraamaan turnausta viikonlopun aikana!

Linkki otteluohjelmaan: http://team.jopox.fi/fcjazz/uutiset/101348/pori-wi...

Linkki joukkueiden pelaajaluetteloihin: (päivitetään tänne ennen turnauksen alkua, kun kaikkien joukkueiden kokoonpanot valmiina)


   
Lisää uutisia
Karhu-Futis Ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat